Entorn

El Baix Empordà, gràcies als seus nombrosos recursos naturals, ha estat des de sempre un lloc amb un gran atractiu per viure-hi, tal com demostren els vestigis que hi ha deixat l’home al llarg de la història. En l‘època prehistòrica, els primers habitants d’aquestes terres vivien en grutes com la cova del Duc, al Montgrí, i construïen dòlmens com el de la cova d’en Daina a Santa Cristina d’Aro o els dòlmens de Fitor (Forallac), al centre de les Gavarres.

Posteriorment, els ibers van tenir-hi una presència important, com es pot constatar a poblats com el d’Ullastret o Castell (Palamós). Segles després, els ibers van coincidir amb l’arribada dels grecs i la dels romans.

Però si hi ha una època que ha marcat profundament la fesomia de l’Empordà ha estat l’edat mitjana. D’aquests temps se’n conserven nombrosos conjunts monumentals, com són els de Pals, Peratallada o Monells, i sobris castells com el de Benedormiens, a Castell d’Aro; el de Calonge, el del Montgrí o el de la Bisbal d’Empordà, sense oblidar els monestirs, esglésies i ermites.

Les places porxades, els campanars, les muralles i les torres guarden detalls dels diferents estils arquitectònics, entre els quals destaca el romànic.

Casavells, junt amb Matajudaica i Cassà de Pelràs són pobles agregats al municipi de Corçà, formant tots plegats un conjunt medieval.

El poble, de 157 habitants, s’aglutina a l’entorn de l’esglèsia romànica de St. Genís, edificada bàsicament al s.XII. Des d’aquest indret s’obté una magnífica panoràmica del pla de Balleses.

Al s XVII, el lloc formava junt amb Llavià, Serra i Ullastret una batllia reial.
El municipi limita al nord amb Parlavà i Rupià, al sud amb el terme de CruÏlles, monells i St.Sadurní de l’Heura, a l’est amb Ullastret i La Bisbal i a l’oest amb la Pera i Madremanya.

Tots ells, pobles reconeguts tant pel seu encant particular com per la seva gastronomia.

ACTIVITATS I LLOCS A VISITAR

A la zona podeu realitzar tota mena d’activitats com vols en globos, pitch and put, tallers de ceràmica, rutes guiades amb bicicleta,…

Llocs d’interés:
-Castell de Gala Dalí, a Púbol.
-Massís del Montgrí.
-la Costa Brava amb les seves cales i camins de ronda.
-Parc Natural de la Serra de les Gavarres
-La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica: Museu de la ceràmica, a l’antiga fàbrica de Terracota. Mercat setmanal el divendres, Festa Major del 14 al 18 d’agost.
-Conjunt medieval d’Ullastret i Peratallada.
-Parc Natural de les Illes Medes.
-Festa Major de Casavells: primer cap de setmana de setembre.